kalendari islam 2023 pdf kalendari islam 2022 pdf

kalendari islam 2022 pdf

NAMAZI I XHUMASË“O ju që keni besuar! Kur të bëhet thirrja për namazin exhumasë, nxitoni në përkujtim të Allahut dhe ndërpritenishitblerjen.”(Xhumua, 9)“Namazi i xhumasë për atë që lahet, pastron dhëmbët, lyhet meerë të mirë, vishet me rroba të pastra e vjen në faltore ku zë vendpër namaz pa prishur radhët, dëgjon dhe falet në heshtje deri nëfund, i shlyen gjynahet e vogla të bëra që nga xhumaja e kaluar.”(Transmeton Buhariu)

kalendari islam 2022 shqip kalendari i faljeve 2022 pdf kalendari islam 2022 kmsh kalendari islam 2022 durrës kalendari islam 2022 netet e mira kalendari 2022 pdf kalendari i faljeve 2023 pdf kalendari islam 2022 tirane

kalendari islam 2023 pdf

Sacred months in IslamAllah says in the Qur’an, surah at Tawba (9):36″The number of the months, with God, is twelve in the Book of God, the day that He created theheavens and the earth; four of them are sacred [Muharram, Rajab, Dhul-Qa’da, andDhul-Hijja]. That is the right religion. So wrong not each other during them.”Shahih al Bukhari, Book no. 54. Narrated Abu Bakra:The Prophet said, “(The division of) time has turned to its original form which was current whenAllah created the Heavens and the Earths. The year is of twelve months, out of which fourmonths are sacred: Three are in succession Dhul-Qa’ da, Dhul-Hijja and Muharram, and (thefourth is) Rajab of (the tribe of) Mudar which comes between Jumadi-ath-Thaniyah and Sha’ban.”

Islamic (Hijri) Calendar for Year 2023 CE
Based on Global Crescent Moon Sighting Probability

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*